Star Wars Rebels

Race:  Wood Elf
Coach:  Ulrik S
Description
Luke Skywalker: I won't fail you. I'm not afraid.
Yoda: You will be. You WILL be.

 
Wood Elf logo
no custom team badge
Bulletin board from the coach
Nov. 11th, 2020
Hyperdrive malfunction
Punch it!
- Han Solo (to Chewbacca)

Matchen Skärgårdens Villaförening BK - Star Wars Rebels (TMBB Season 4, round 4) startade med en touchdown av skogalverna i turn 2. Men sedan blev matchen väldigt tight. Bretonnians höll ihop laget väldigt bra och skyddade bollen. Under första halvlek lyckades alverna slå lös bollen vid ett par tillfällen med leap + entärningsblockar men bollen studsade mest åt fel håll och kunde aldrig lyftas in i någon överljusfart. Första halvlek slutade 1-0. I andra använde Bretonnians alla sina 8 turns för att kvittera och ett sista försök av alverna till en 1-TTD föll på perfect defense på kickoff. En tight och bra match mot en duktig motståndare. Bretonnians är ett snabbt lag som lätt kan bilda ett bra försvar när det behövs.
- Ulrik S
 
 
Oct. 26th, 2020
Death of Ben
I only wish Ben were here.
- Luke Skywalker

Två alvlag möttes i matchen Gångviken High Born - Star Wars Rebels (TMBB Season 4, runda 3) och med fyra spelare på planen med 8347-profiler så fanns det potential för snabbt bollspel åt båda håll.

Det visade sig snart att flytet ensidigt var på skogsalvernas sida. I första kom 1-0 snabbt efter typiskt "bullshit" med handover- dodge (3+) - dodge (2+) - GFI - GFI. Sedan kom 2-0 efter bland annat entärningsblock med Strip Ball. Det kunde ha blivit ännu mer innan halvlekens slut tack vare en helt sjuk spelsekvens där först bollen på kick off hamnade på högalvernas Line of Scrimmage i tre (!) tacklezones framför trädgubben. Högalvernas thrower misslyckades sedan ta upp bollen och den studsade vidare på trädgubben som slog en 6:a. Turn 8 gjorde skogsalverna en handover men misslyckades sedan med passningen (förmodligen det enda som misslyckades i matchen) och högalverna kunde i halvlekens sista turn skopa upp bollen långt bak på egen planhalva och passa över halva planen till reducering 1-2 (förmodligen det enda som lyckades i matchen).

Ibland brukar flytet vända så att lagen får en bra halvlek var, så dock inte denna gång. Som lök på laxen blev högalvernas bästa blitzer Ben dödad. Det är kostsamt att ersätta en 100k-spelare och det blir nu 1-2 matcher som kommer med bara en blitzer i högalvslaget. Det var roligt att motståndarcoachen kunde skratta med åt allt som hände.
- Ulrik S
 
 
Sep. 24th, 2020 - old news
Need credits
Luke: Will they die?
Yoda: Difficult to see. Always in motion is the future.

En sak är säker som coach för ett lag med AV7. Spelare kommer att bli svårt skadade eller dö. Man önskar att det fanns någon försäkring som kunde täcka kostnaderna, men det är bara att acceptera att det enda som duger är pengar. Om oturen skulle vara framme så finns det ändå hopp. Jag har hört talas om ett wood elf-lag i en tuff liga som gick till semifinal med bara fem ordinarie spelare kvar i laget.

Mycket dumheter skrivs det, som den coach som i ett forum påstod att hans wood elves spelade 15 matcher i snitt. Det är inte realistiskt. I ett i mina ögon bra wood elf-lag kostar spelarna 1120 k guld i grunden att köpa in. Ska ett sådant lag ersättas med en femtondel varje match innebär det att den summa som behöver tjänas in är 75 k guld per match, man förstår att det det som skrevs är strunt taget ur luften. Nej, mer realistiskt är att det går att köpa tre nya spelare till laget per säsong. Allt utöver en sådan budget är bra. Kanske bounty hunting är lönsamt?
- Ulrik S
 
 
Sep. 20th, 2020 - old news
Ogres and Womp Rats
I used to bullseye womp rats in my T-16 back home.
- Luke Skywalker

Matchen Maw & Bellys - Star Wars Rebels (TMBB Season 4, round 1) började bra för ogres som lite tursamt med en lång spark på liten medspelare med boll ställde alvlaget - som hade invaderat motståndarens planhalva - helt offside och kunde göra 1-0. Dessutom blitzades Han Solo ner och fick en bruten höft (-MA).

Men matchens lirare visade sig vara de båda jedi wardancers, särskilt Obi Wan Kenobi som visade sig vara lika bra på att spela boll som att slå ner gnoblars. De små ST1-spelarna prickades av en efter en och i början av andra halvlek fanns det bara en gnoblar kvar på planen. De stora spelytorna gav tre touchdowns för alverna.
- Ulrik S
 
 
 
Tournaments played:
none
Playing in:
TMBB Season 4
Trophies won:
noneLatest matches:
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League