Svensk Adel

Race:  Norse
Coach:  Ulrik S
Description
Adelsman är varje son,
som till fader har ett "von".

(Falstaff Fakir)

 
Norse logo
no custom team badge
Bulletin board from the coach
Aug. 17th, 2020 - old news
Semifinal
Han är stark, han kan yla, han kan springa, han kan spela boll, han är Wilhelm Chaney! Den svenska adeln hade tingat en av spelets bästa starplayers till denna viktiga MMSfEF-BK - Svensk Adel (TMBB Season 3, Semifinal). Numerärt överläge och starkare spelare visade sig dock inte räcka till.

I första halvlek blev snötrollet snabbt skadat och fick räddas av apotekaren. Trots detta hade adeln en ganska lyckad drive. Dock började den avgörande turnen med en dubbelskalle på en block, så bollbäraren Knorring, som behövde göra en GFI för att ta sig över mållinjen saknade en välbehövlig reroll och ramlade. Första halvlek blev mållös. Hade adeln fått 1-0 i ryggen hade matchbilden blivit en annan.

I andra halvlek hade flickskolans blockande stora framgångar, fyra spelare med Mighty Blow är inte att leka med. Efter en välspelad drive kunde till slut en tröttkörd adel inte längre stå emot offensiven. Slutresultatet 1-0 var helt logiskt. Det var en trevlig match och vi önskar motståndarlagets coach lycka till i finalen!

Coachen för Svensk Adel kunde bara konstatera att det rätta flytet ville inte infinna sig och matchen liknade Graveyard Packers - Svensk Adel (TMBB Season 3, Round 5) väldigt mycket. Också där blev det ett fall på mållinjen mot ett bättre lag.
- Ulrik S
 
 
Aug. 13th, 2020 - old news
Intervju med Bertha Bestraufrung
Cabalvision sände natten mot torsdagen en intervju med Bertha Bestraufrung, abbedissa för Sigmarsystrarna. Här i svensk översättning:

- Vad är dina tankar inför semifinalerna?
BB: Jag är besviken över att B-laget åkte ut i kvarten, i och med den gemensamma bokstaven B kändes deras kamp lite som "mein". Men för att återgå till semifinalerna är inte oväntat de uppenbart korrumperade akademikerna från Altdorf kvar och det känns som att det nu är upp till de andra lagen att bevisa att de kan besegras. Om mörkeralverna får chansen att spela ett spel som de är bra på så har de en chans. I den andra semifinalen har laget från norr bara bara en sak i tankarna, men min bedömning är att flickorna de möter är väl så förtrogna med det området. Att båda lagen tål så lite gör det hela svårt att förutse. Den så kallade adeln är bara ett gäng stekare i badbyxor och inte av det rätta virket. Jag är själv riktig adelskvinna så jag borde veta. Och flickorna är för smärta, i mitt tycke bör en bra Blood Bowl-spelare ha en kroppskonstitution som är mer ...hur säger man... "zaftig".

- Hmm, jaha. Nu över till korta frågor. Blood Bowl?
BB: Det är ju världens största sport som också delar initialer med mig. Jag kan roas av att se en match emellanåt.

- Nuffle?
BB: Endast Sigmar är beständig och trogen och ingen annan är därför värd någon uppmärksamhet.

- Nurgle?
BB: Det är bedrövligt hur korruptionen sprider sig bland akademiker. Och i vår huvudstad dessutom. Mitt råd är att stänga ner universitetet och utreda eventuell "irrglaube". Tills vidare, känner du dig inte fullt frisk så är mitt råd att stanna hemma.

- Mörkeralver?
BB: Mörkeralverna har blivit fostrade i en brutal, militaristisk diktatur som styrs av en odödlig krigarmagiker. De har inget annat än förakt för andra civilisationer. Naturligtvis skulle människorna aldrig sjunka så lågt.

- Amazoner?
BB: Riktiga amazoner är flickor från Lustrien som går klädda i tygdräkter med fjädrar, det vet ju alla. Jag har lust att skicka en häxjägare jag känner för att inspektera den så kallade flickskolan, lagnamnet låter demoniskt.

- Norse?
BB: De tror att de är tuffa för att de säger "heul". Men inte kan de spela boll. Och en välriktad spark gör att de viker sig direkt.

- Oh, just det ja. Du har inte funderat på att spela Blood Bowl själv, Bertha?
BB: Inte utan mina två stridshammare. Och inget kan skänka mig större glädje än att utföra Sigmars uppdrag. Men behöver något lag extra fysträning så kan de komma till min "camp" på Sigmars klippa.

- Tack Bertha. Har du avslutningsvis några uppmuntrande ord till våra lag inför semifinalerna?
BB: Hals- und Beinbruch!
- Ulrik S
 
 
July 29th, 2020 - old news
Kvartsfinal
Kvartsfinalen B-laget - Svensk Adel (TMBB Season 3, Kvartsfinal) innebar en mycket hård och tight första halvlek där båda lagen hade var sin CAS och TD. I andra började adelns övertag i styrka ge utdelning, och under ett par verkligt våldsamma turns bars knockade och skadade B-lagare av planen i en strid ström. När adeln gjorde 2-1 fanns det bara kvar två spelare på planen för oppositionen. Matchens bästa spelare var Banér som trots att han inte fick några SPP var helt avgörande för att neutralisera alla catchers med block+dodge. Motståndarcoachen spelade spektakulärt bollspel på slutet och lyckades nästan kvittera efter dodge + long pass (intercept fail) + catch i tz men misslyckas med en sista dodge. Adeln har haft starkt flyt de två senaste matcherna vilket bär dem in i semifinalen.
- Ulrik S
 
 
July 23rd, 2020 - old news
Match #7 Sunnydale's Throw-a-lot(goblin)
Det sägs att goblins är det överlägset bästa laget i Blood Bowl - i 10% av matcherna. Så blev det inte den här gången. Matchen Sunnydale's Trow-a-lot - Svensk Adel (TMBB Season 3, Round 7) blev adelns klart bästa för säsongen och en fullkomlig orgie i blod och våld. Eftersom bloggens läsare är känsliga och borde vara mest intresserade av spektakulärt bollspel så finns det inte så mycket annat att skriva om.
- Ulrik S
 
 
 
Tournaments played:
TMBB Season 3
Trophies won:
Most Violent: TMBB Season 3

  Latest matches:
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League